Plutoïden

Pluto en de Plutoïden staan voor de intentie om datgene wat onbewust is, bewust te maken. Het gaat om het oprecht en zuiver leren kijken en de verbinding maken met je wezenlijke gevoelens en gedachtes.

Momenteel komen we steeds meer tot de ontdekking dat we collectief uit het hier en nu leven zijn geraakt en de verbinding met elkaar en de natuur zijn verloren. Tevens worden we geconfronteerd met het gegeven dat (verborgen) innerlijke blokkades storing veroorzaken in de buitenwereld, het Wij-veld (samen bevinden mensen,  dieren, planten, aarde en kosmos zich in een energieveld dat alles en iedereen met elkaar verbind).
Wanneer we deze blokkades gaan zien, kunnen we ook gaan groeien in onze innerlijke leiderschap, onze eigen natuurlijke stroom gaan vinden oen met beide benen op de grond in het hier en nu gaan doen wat ons gelukkig maakt. Dit alles zal de verbinding tussen ik, jij en wij ten goede komen. De Plutoïden gaan over dit proces.

Pluto staat symbool voor de reis van de ziel van licht naar donker en van donker terug naar het licht en in je levenskracht op aarde. Sedna, Eris, Orcus, Ixion, Huya, Haumea, Makemake, Quaoar, en Varuna kunnen we zien als natuurlijke hulpbronnen of hulpkrachten binnen dit proces.  Gezamenlijk heeft deze groep ook betrekking op de overwinning van angst en het ontwikkelen van moed in het kader van ontwaken uit een trance manier van zijn.

Op reis naar mijn oerkracht, terug naar de kern

Ik maak als het ware een reis. Een reis die mij terug brengt naar mezelf, terug naar de kern waar het om gaat.

Tijdens mijn reis heb ik  tien  leraren (of gidsen) mogen ontmoeten: Pluto, Sedna, Eris, Orcus, Ixion, Huya, Haumea, Makemake, Quaoar, en Varuna. Zij zijn mij dierbaar geworden en kunnen ook voor jou van betekenis zijn.
Het gaat er volgens mij, zowel voor jou als voor mij om dat we oprecht durven te kijken en werkelijk contact kunnen maken met het wezenlijke in onszelf. Het gaat erom dat we naar binnen gaan en gaan voelen wat ons hart ons influistert .

Door zo’n reis naar binnen te maken kunnen blokkades op ons pad zichtbaar worden die ons van onszelf heeft doen verwijderen.  Wanneer we deze blokkades gaan zien, kunnen we ook onze eigen natuurlijke zijnskracht weer terug gaan vinden en terug komen bij de kern. Dit is het uiteindelijk doel van van de reis waar Pluto symbool voor staat.

De Plutoïden, lichten van kosmische wijsheid

Enerzijds is er mijn boek waarin ik je voorstel aan de pas ontdekte groep planeetjes voorbij Neptunus (zie ook onder rubriek Kiosk). Anderzijds zijn er mijn artikelen. Deze staan hier in deze rubriek. De woorden die ik hier heb opgeschreven zijn uit mijn eigen reis voortgekomen.

Ik vraag  je  om je open te stellen voor de  wijsheid van de Plutoïden en te luisteren naar de diepere betekenis van de woorden die ik  heb opgeschreven. Ik nodig jou uit om mij de kans te geven jou de werking van de Plutoïden te laten zien zodat zij misschien ook jouw leraren worden op jouw reis.

*Klik op de namen van de Plutoïden  die onder deze kop  (de Plutoïden) hangen en lees een aantal van mijn bevindingen. Tevens plaats ik regelmatig een artikel over het onderwerp op deze site.

Praktijk voor astrologie