Even Voorstellen

Ken je dat? Dat je eigen proces je missie is? Ik weet niet wanneer het precies begon, maar op een bepaald moment werd er iets in mij wakker en het zei: “Ga aan de slag!” Dit aan de slag gaan, ging overigens in fases. Ik was niet continu bewust aan de slag. Ik weet nog vooral in het begin, dat het me soms ook allemaal wel eens teveel werd, dat duiken in de diepte. En dan moest ik me er even los van trekken. Ook omdat het ergens van binnen mijn angst aanwakkerde. Angst om oprecht mijn eigen keuzes te gaan maken,  mezelf trouw te zijn en naar eer en geweten te handelen. Ook als dit betekende dat ik  afscheid moest nemen van oude patronen, overtuigingen en moest stoppen met het aanpassen aan mensen die er anders over denken.

Pas als we ziek worden, kramp krijgen, flink in gewicht toenemen of juist afnemen, ouder en strammere ledematen krijgen, kan het ons plotseling duidelijk worden dat we  onderweg (terwijl we met ons hoofd allerlei belangrijke zaken aan het oplossen waren) ons gevoel hebben verwaarloosd. Zo is het mij ook vergaan. In mijn zoektocht naar mezelf leerde ik inzien dat ik op één of andere manier mijn hoofd en lijf weer samen moest zien te brengen.
Zonder met een heel lang verhaal te komen, kan ik zeggen dat de astrologie voor mij belangrijk is geweest (en nog steeds is) om mijn gevoel en verstand weer op elkaar te laten afstemmen. Naast astrologie heeft systemisch werken (het doen van opstellingen) mij ook veel gebracht.

Omschrijven zou ik mezelf als een creatieve, diepgravende en intuïtieve zoeker.  Ik studeerde voor docent-drama, regisseerde sprankelende amateurvoorstellingen voor de jeugd en verdiepte mij in de astrologie. Altijd graag aan het schrijven, invoelen, ordenen van gedachtes om dan vervolgens de tijd te verliezen.
In 2007 ben ik afgestudeerd als astroloog aan de opleiding Aurinko te Friesland en sindsdien kunnen mensen bij mij terecht voor astrologische duidingen. In 2014 kwam er een boek:  De Plutoïden – Lichten van kosmische wijsheid.

Na het schrijven van het bovengenoemde  boek ben ik mij gaan bekwamen in het begeleiden van opstellingen. Naast het duiden van horoscopen, begeleid ik dus ook opstellingen aan de hand van de  horoscoop.
Als docent ben ik betrokken bij de opleiding Caelestis van Dick van der Mark (een school voor astrologie, bewustzijn en spiritualiteit) in Utrecht. Daarnaast ga ik vanaf het nieuwe schoolseizoen (2021-2022) lessen in astrologie geven bij het Shiatsu-scholingscentrum te Grou.

Waar je in het theater in de huid van iemand anders kruipt, ga je in de astrologie vooral op zoek naar jezelf. Toch hebben beide hetzelfde uitgangspunt. Namelijk: het ten tonele brengen van je innerlijke creatieve kracht. En of dit nu uitvergroot op een podium in een theaterzaal gebeurt of tijdens je dagelijkse leven, deze innerlijke pure kracht (die tegelijkertijd zo kwetsbaar is) fascineert mij.

Voor ieder die op zoek is naar zelfherkenning kan de astrologie van betekenis zijn. Graag wil ik je als astroloog van dienst zijn bij je persoonlijke zoektocht naar inzicht.

“De ware kracht ligt diep in jezelf verborgen
Het vergt moed om die te tonen
Het is alleen die kracht die jou echt krachtig maakt
en anderen aanspoort om ook heldhaftig te zijn”

-Saskia van Vliet-

Praktijk voor astrologie

error: Content is protected !!