Agenda

Afbeeldingsresultaat voor astrologie

Zaterdag 29 augustus 
​
Open Dag Caelestis, Utrecht
Zaterdag 19 september 

Op uitnodiging van de Astrologische Vakvereniging Nederland geef ik een lezing: 

De plek van onze bestemming

De Indiërs noemde het Rita, de Sumeriërs Me en de Egyptenaren Maät of Ma’at. Het concept van kosmische regelmaat, harmonie, juistheid, waarheid, orde en rechtvaardigheid.
Binnen deze natuurlijke ordening heeft iedereen die geboren wordt een eigen bestaansplek. Een plek waarin je tot je recht kunt komen, een plek die van jou is en dus helemaal bij jou hoort. Wanneer je niet je eigen plek inneemt, dan ben je van je plek. Het kan dan gebeuren dat je je onstabiel voelt, onverbonden, afgesneden, niet erkend enzovoorts. Fysiek ben je er dan wel, maar je hart ligt dan eigenlijk ergens anders.

Zolang je niet op de juiste plek staat (je plek inneemt), kun je ook niet je ware richting in het leven bepalen en daardoor niet altijd de juiste keuzes maken bijvoorbeeld. De richting die je gaat, hoort dan misschien wel bij de plek waar je fysiek staat, maar hoeft niet werkelijk met jouw ware aard te resoneren. Want als je op je eigen plek had gestaan, was je uitgangspositie anders geweest en had je mogelijk een andere richting gekozen. Een richting die je innerlijk wezen meer zou bekrachtigen.

Pluto staat symbool voor de innerlijke drijfveer om tot de kern te komen, zodat we op onze plaats van bestemming kunnen komen (thuis komen in onszelf). Ook Sedna, Eris, Orcus, Ixion, Huya, Haumea, Makemake, Quaoar, en Varuna kunnen we als belangrijke oerkrachten beschouwen die dit bovengenoemde proces ondersteunen. In de basis gaan deze pas ontdekte planeetjes over oprecht en zuiver kijken naar onszelf en de wereld die wij creëren om daarmee een transformatie te bewerkstelligen. Door ons astrologisch in deze planeetje (Plutoïden) te verdiepen, verdiepen we ons in de kwestie van de natuurlijke orde die ons zowel collectief als persoonlijk in de kern raakt.

Waar: Zalencentrum De Amershof Snouckaertlaan 11

Tijd: 
13:30 – 15:30 
15.30 – 15.45 theepauze
15.45 – 16.15: panel: vragen beantwoorden en discussie

Kosten (inclusief lezingen, lunch en 3 consumpties)
Leden € 23- Donateurs en Studentleden € 30, – Belangstellenden € 40, -(gesubsidieerd door de AVN).

Aanmelden kan via e-mail. Opgave bij het Servicepunt: Hans Jongerius
e-mail knowthyself@ziggo.nl 0.v.v Themadag 2020

Basiscursus Astrologie in Dbieb Leeuwarden 
dinsdagavond 12 januari, 19 januari, 26 januari & 2 februari

Altijd al eens wat meer willen weten over de astrologie? Benieuwd naar de betekenis van de sterrenbeelden, de zon en de maan en de planeten in de horoscoop? In deze basiscursus kom je het allemaal te weten. Met je eigen horoscoop als leidraad duiken we in de wereld van de sterren en maak je kennis met de symbolentaal die een astroloog heeft leren begrijpen.

*Info volgt 

Praktijk voor astrologie

error: Content is protected !!