Cursus / workshop

Afbeeldingsresultaat voor astrologie

De Pluto-Quest.

Online Cursus

Afbeeldingsresultaat voor wegwijzer tekening
Als we gestuurd worden
door de pure, ruige kracht van onze emoties, leidt dat tot chaos en
hulpeloosheid. Maar als diezelfde emoties worden onderdrukt, verliezen we onze
kracht. De werkelijke sturing die nodig is: bewustzijn

Het rommelt in het diepe binnenste van onze wereldse creaties, Pluto roert zich. Het oude patroon, de oude manier van wegkijken en onder de grond stoppen (een manier van leven waarbij je aandacht dus onbewust is) werkt niet meer. Vroeg of laat, linksom of rechtsom, zullen we op zoek moeten gaan. We mogen op reis…

Gedreven door de innerlijke urgentie om tot de kern te komen en daarbij alles wat dat doel in de weg staat te ontmaskeren, staat Pluto symbool voor de reis van de ziel van licht naar donker en van donker terug naar het lichten in je levenskracht op aarde. Pluto spoort ons aan om oprecht en zuiver te kijken en terug te keren naar onze wezenlijke gevoelens en gedachtes. Hij wijst ons op datgene dat taboe is, ontkent wordt en diep onder de grond begraven wordt. Deze zogenaamde verborgen ladingen (geheimen) gaan echter niet zomaar weg en er zal een moment moeten komen waarop we het taboe mogen doorbreken.

Pluto staat voor de oerkracht, waarmee we dwars door alle uiterlijke verschijningsvormen heen kunnen breken. De kracht van Pluto uit zich in tegenstellingen en hij staat symbool voor zowel het constructieve als het vernietigende aspect van het leven. Alleen de bewuste zoeker zal uiteindelijk kunnen doorgronden dat Pluto Liefde is.

In een serie van vier avonden gaan we ons verdiepen in de zogenaamde Pluto-Quest. Pluto, Sedna, Eris, Orcus, Ixion, Huya, Haumea, Makemake, Quaoar, en Varuna kunnen we zien als krachten die aanzetten tot bewustwording. Door ons astrologisch in  deze bovengenoemde planeetje (Plutoïden) te verdiepen, verdiepen we ons in kwesties die ons allemaal, dus collectief raken.
Hoe kunnen we de Plutoïden astrologisch duiden, wat zeggen ze ons? Welke inzichten brengen zij met zich mee? Hoe zijn zij verbonden met Pluto, wat is hun individuele boodschap en hoe vertaal ik dat naar mijn eigen proces?  Al dit soort vragen komen aan de orde.

Data: 4 woensdag-avonden in het najaar: meld je aan als je interesse hebt. Alleen bij voldoende aanmeldingen plan ik de cursus in. 
Tijd: 19.45 - 21.45 (uitloop 22.00)

Kosten: € 145,- exclusief boek 
        € 170,- inclusief boek 

Aanmelden: stuur een mail naar: info@sterrentaal.nl

*Aanbevolen studiemateriaal, Boek: De Plutoïden, Lichten van kosmische wijsheid

*Inhoud les 1
Het Zonnestelsel voorbij

We gaan voorbij de wereld van de vier elementen, voorbij Saturnus en voorbij het lineaire tijdsbeeld. Hier laten we het vertrouwde systeem los en de verschijnselen die we kennen om vervolgens iets anders te kunnen ervaren. De Plutoïden helpen ons uit de sfeer van de vier elementen te stappen, richting het 5e element.

Vragen: Wat zijn Plutoïden? Waar bevinden zij zich in de ruimte en waar staan ze voor?

*Inhoud les 2
Alles is energie

De Plutoïden wijzen ons op de ontdekkingsreis van de mens die schijnbaar eerst zichzelf moet verliezen in de wereld van de vormen, om vervolgens in die vormenwereld, zijn eigen oorspronkelijke kracht te kunnen hervinden. Binnen de natuur heeft ieder natuurlijkwezen, dus ook de mens, zijn eigen plek.

Vragen: Wie zijn wij? Wat is onze plek in de kosmos? Waar wijzen de Plutoïden ons op? Welke collectieve invloeden kunnen we verbinden met de Plutoïden?

*Inhoud les 3
De Pluto-Quest

Wij zijn in diepere zin zelf de medescheppers van onze grote verhalen. We zijn het zelf, die door onze keuzes processen in gang zetten. De Plutoïden laten enerzijds de weg van transformatie zien, anderzijds tonen zij ons op de overlevingsstrategieën van het ego.
We onderzoeken Pluto, Eris en Sedna aan de hand van een of misschien meer voorbeeldhoroscopen.

Vragen: Wat is de Pluto-Quest precies, wat zijn de verschillende fases van het transformatieproces (de Pluto Quest) en hoe kunnen we de Plutoïden hierin plaatsen?

*Inhoud les 4
De astrologische duiding

Wanneer we de Plutoïden gaan duiden dan zijn we net als de sjamaan op zoek naar verborgen zielsdelen. Wanneer we worden geboren stappen we in de wereld van dualiteit . We gaan op zoek naar bevestiging van onze volmaaktheid en zoeken ons geluk in de fysieke realiteit. Echter we kijken daarbij veelal omhoog en naar buiten, in plaats van omlaag en naar binnen.

Vragen: Hoe kunnen we de Plutoïden duiden in de horoscoop?


Praktijk voor astrologie

error: Content is protected !!