Agenda

Afbeeldingsresultaat voor astrologie

1: Basiscursus astrologie: dbieb Leeuwarden

Altijd al eens wat meer willen weten over de astrologie? Benieuwd naar de betekenis van de sterrenbeelden, de zon en de maan en de planeten in de horoscoop? In deze basiscursus kom je het allemaal te weten. Met je eigen horoscoop als leidraad duiken we in de wereld van de sterren en maak je kennis met de symbolentaal die een astroloog heeft leren begrijpen. Want eigenlijk is astrologie een soort sterrentaal, een taal van de sterren! Tijdens deze cursus leer je de basisbeginselen van het duiden van een horoscoop en gaan we het hebben over de astrologische tekens, de astrologische huizen, de stand en betekenis van de planeten, de elementen aarde, vuur, water en lucht en de aspecten.

*Handig om van te voren even door te geven is je geboortetijd: deze is evt. op te vragen bij het gemeentehuis van je geboorteplaats.

Locatie: Bibliotheek Leeuwarden
Tijd: dinsdagavond 19.15 -21.30
Data: 21 jan. 2020, 28 jan, 4 feb. en 11 feb. 

Aanmelding via dbieb: 
https://dbieb.op-shop.nl/120/kennismaking-met-astrolgie 

2: Astro-opstelling 23 Januari

Ook zelf eens ontdekken wat het verschil is tussen bijvoorbeeld de Zon en de Maan in je horoscoop of horen wat Mercurius jou te zeggen heeft? Meld je aan voor een astro-opstelling.

Locatie is in Grou van 10.00 tot 13.00 
Aantal: 3 personen  
De prijs  is €35,- pp  
  • Zie voor meer uitleg onder de link diensten & astro-opstelling

De Pluto-Quest

3-daagse workshop

Afbeeldingsresultaat voor wegwijzer tekening

Als we gestuurd worden door de pure, ruige kracht van onze emoties, leidt dat tot chaos en hulpeloosheid. Maar als diezelfde emoties worden onderdrukt, verliezen we onze kracht. De werkelijke sturing die nodig is: bewustzijn

Het rommelt in het diepe binnenste van onze wereldse creaties, Pluto roert zich. Het oude patroon, de oude manier van wegkijken en onder de grond stoppen (een manier van leven waarbij je aandacht dus onbewust is) werkt niet meer. Vroeg of laat, linksom of rechtsom, zullen we op zoek moeten gaan. We mogen op reis…

Gedreven door de innerlijke urgentie om tot de kern te komen en daarbij alles wat dat doel in de weg staat te ontmaskeren, staat Pluto symbool voor de reis van de ziel van licht naar donker en van donker terug naar het lichten in je levenskracht op aarde. Pluto spoort ons aan om oprecht en zuiver te kijken en terug te keren naar onze wezenlijke gevoelens en gedachtes. Hij wijst ons op datgene dat taboe is, ontkent wordt en diep onder de grond begraven wordt. Deze zogenaamde verborgen ladingen (geheimen) gaan echter niet zomaar weg en er zal een moment moeten komen waarop we besluiten het taboe te doorbreken.
Pluto staat voor de oerkracht, waarmee we dwars door alle uiterlijke verschijningsvormen heen kunnen breken. De kracht van Pluto uit zich in tegenstellingen en heeft zowel een constructieve als vernietigende werking. Alleen de bewuste zoeker zal uiteindelijk kunnen doorgronden dat Pluto Liefde is.

In een serie van drie workshops gaan we ons verdiepen in de zogenaamde Pluto-Quest, waarin de pas ontdekte groep planetoïden / dwergplaneten rondom het bestaansgebied van Pluto een belangrijke rol vervullen.
Naast Pluto kunnen we Sedna, Eris, Orcus, Ixion, Huya, Haumea, Makemake, Quaoar, en Varuna zien als natuurkrachten die aanzetten tot bewustwording. Door ons astrologisch in  deze bovengenoemde planeetje (Plutoïden) te verdiepen, verdiepen we ons in kwesties die ons zowel collectief als persoonlijk raken.
Hoe kunnen we de Plutoïden astrologisch duiden, wat zeggen ze ons? Welke inzichten brengen zij met zich mee? Hoe zijn zij verbonden met Pluto, wat is hun individuele boodschap en hoe vertaal ik dat naar mijn eigen proces?  Al dit soort vragen komen aan de orde. Naast het delen van informatie en kijken naar horoscopen, zullen we de Plutoïden tijdens deze workshops ook onderzoeken aan de hand van opstellingen.

*Deze serie van drie workshops is een vervolg van de lezing van 16 oktober: Wakker worden in een nieuwe tijd & de ontdekking van de Plutoïden.
Maar ook als je niet bij deze lezing bent geweest kun je deze workshops natuurlijk gewoon volgen.

Data: 5 maart, 26 maart, 16 april
Tijd: 13.00 – 16.00 /16.30)
Locatie: Praktijk Tonny, Vrij-Leven, Makkinga
Prijs: 150,- 

Opgeven kan bij: ag.hollander@telfort.nl  

Praktijk voor astrologie