Rouwritueel

Rouwritueel – Opstellingen

Verlies kent vele gezichten. We kunnen gescheiden raken van iemand die ons dierbaar is, maar we kunnen ook een goede gezondheid, een woning, een dagelijkse levensinvulling, dromen, wensen en/of idealen verliezen. Als we plotseling oog in oog staan met verlies worden we tegelijkertijd ook geconfronteerd met allerlei emoties. Misschien heb je wel het gevoel dat je geen afscheid hebt kunnen nemen op een manier die je had gewild. Misschien zijn er woorden blijven liggen, zijn er gevoelens weggestopt omdat ze er niet konden zijn?

Soms worden we geconfronteerd met verlies, ervaren we gemis en voelen we een gat in ons binnenste. Om de vrede te herstellen moeten we vaak eerst iets loslaten. Maar loslaten of vasthouden dat zijn grote thema’s. Waar begin je, hoe doe je dat?

De methode die wordt toegepast bij het rouwritueel is die van opstellingen (systemisch werk). De methode drijft op het verlangen naar rust, vrede en harmonie. Het gaat hier naast de harmonie in jezelf ook om de harmonie onderling, tussen mensen waarmee je verbonden bent.  
In een opstelling kijk je naar jezelf en naar dat wat nog uitgewerkt wil worden en geef je jezelf de kans ruimte te maken voor verlies. Dit vanuit het verlangen om de onderlinge vrede te herstellen.

No one can go back, but everyone can go forward.
And tomorrow when the sun rises,
all you will have to say to yourself is:
I am going to think of this day as the first day of my life.

Paulo Coelho

Dit rouwritueel begeleid ik samen met Agnes, uitvaartbegeleidster. Meer informatie over Agnes kun je vinden op: www.agnez.nl

Praktijk voor astrologie

error: Content is protected !!