Quaoar de windmaker

Toegegeven vorige week stormde het weer behoorlijk in de nacht. Als het stormt gaan mijn gedachtes automatisch uit naar Quaoar. Ook in de ‘kaart’ laat hij van zich horen. Deze week stond Quaoar pal op de Zuidknoop in Steenbok, toen de Corona-uitbraak officieel een pandemie werd genoemd. Kort door de bocht vormen deze drie ingrediënten (Zuidknoop, Steenbok, Quaoar) samen de volgende cocktail:

Thema Zuidknoop: Oude patronen, zienswijzen en manieren uit het verleden.
Thema Steenbok: Ambitieus, gezagdragend, sturend, verantwoordelijkheid, conserverend, behoefte aan politiek, economisch en politiek gezag en succes.
Thema Quaoar: Stagnatie & einde van een cyclus.

Wanneer de wind gaat liggen en de geest van tijd om verandering vraagt, dan breekt de tijd aan om Quaoar de windmaker tot leven te wekken. De vraag is alleen: durven wij het oprecht aan om hier en nu de tijd om te keren? Een nieuwe wind te maken en stormen te ontketenen?

We storten ons veelal heldhaftig in het leven met het doel om binnen de beperkte ruimte die we hebben een hoofdrol te vervullen. Tenslotte wil niemand graag als een verliezer maar liever als een winnaar (en het liefst met een pot goud onder de armen) de finish bereiken. Echter deze manier van spelen kent zo zijn valkuilen. We vatten het spel veelal te serieus op. We zetten onze tanden erin en alles op alles om de andere spelers op het toneel te beïnvloeden te veranderen, te controleren en naar ons hand te zetten. Uiteraard gebeurt dit alles met goede bedoelingen….. (?)

Willen we echter werkelijk iets binnen de bestaande cultuur en het systeem in beweging zetten, zullen we toch een teveel aan verstandelijk georiënteerde vasthoudende geestdrift moeten loslaten.

Quaoar staat voor de kracht om omstandigheden te beïnvloeden en de stilte te doorbreken. Hij staat voor de kracht die je kunt aanwenden om invloed uit te oefenen op vastgelopen omstandigheden binnen de huidige werkelijkheid. Het doel: transformatie van de hardnekkige zinloosheid.

Zie voor meer info over de betekenis van Quaoar onder rubriek Plutoïden en in het keuzemenu: Quaoar