Plutoïden

Astronomische ontwikkelingen en de tijdsgeest gaan altijd hand in hand. Onlangs zijn er nieuwe kosmische planeetenergieën ontdekt in het bestaansgebied van Pluto en de ontdekking van deze planeetjes sluit dan ook aan bij de huidige verandering met betrekking tot het collectief bewustzijn.

De ontdekking van deze zogenaamde ‘Trans-Neptunische Objecten’ deed (aan het eind van de vorige eeuw en aan het begin van deze eeuw) een hoop stof opwaaien. De Internationale Astronomische Unie stelde daarom een definitie vast die het verschil tussen planeten en de Pluto-achtige dwergplaneten moest omschrijven. Dit had gevolgen voor Pluto. Hij werd gedegradeerd tot dwergplaneet en alle dwergplaneten die in een baan buiten die van Neptunus draaien, gaf de IAU de naam Plutoïden.

Voor astrologen ontstond er een nieuwe uitdaging! Er kwamen allerlei nieuwe hemellichamen in beeld.
Het is mijn mening dat de genoemde planeetjes tot het genootschap van Pluto gerekend kunnen worden en dat wij ze ook op soortgelijke wijze astrologisch kunnen duiden. Tevens is het mijn ondervinding dat zij wijsheid uitdrukken en allen op dezelfde transformerende krachten als Pluto drijven. Deze groep rondom Pluto associeer ik wel eens met wijze oude meesters, dit omdat zij uitdrukking geven aan de ziel die verbonden is met het hoger bewustzijn.

De Plutoïden, lichten van kosmische wijsheid

Mijn boek is al een tijdje uit, maar het proces van inzichten verwerven gaat onverminderd verder. In deze rubriek staan allerlei inzichten met betrekking tot de Plutoïden. Deze inzichten zijn uit mijn eigen leerproces voortgekomen.

*Klik op de namen van de Plutoïden  die onder deze kop  (de Plutoïden) hangen en lees een aantal van mijn bevindingen. Tevens plaats ik regelmatig een artikel over het onderwerp op deze site.

Praktijk voor astrologie