Nieuws

Mijn boek:

De Plutoïden; Lichten van kosmische wijsheid

 

Untitled

Vlak na de eeuwwisseling werd er nieuw licht geworpen op het ruimtelijk gebied rondom Pluto. Astronomische ontwikkelingen hebben door de ontdekking van nieuwe planeten ertoe geleid dat er binnen de astrologie een nieuw gebied te bestuderen is.

Al geruime tijd voor de ontdekking van de nieuwe dwergplaneten, had Pluto binnen de astrologie zijn plek ingenomen. Pluto draagt een ongrijpbare, overweldigende, confronterende en transformerende kracht in zich. Maar deze kwaliteit bezit Pluto niet langer alleen, behalve Pluto zijn nu ook Huya, Varuna, Ixion, Quaoar, Haumea, Eris, Sedna, Orcus en Makemake medebewaarders van ons onderbewuste. Net zoals een lamp aan- en uitgezet kan worden, bedienen de dwergplaneten gezamenlijk de lichtschakelaar in ons bewustzijn. De dwergplaneten hebben de intentie om de duisternis op te heffen. Ze hebben de intentie om datgene wat onbewust is, bewust te maken.

Onze verre voorouders zagen zich omringd met de levende wezens van de natuur en al deze natuurlijke wezens kregen in de verhalen een eigen plaats en identiteit. Tegenwoordig wordt er steeds minder belang gehecht aan godenwijsheid en zijn we veel spirituele waarden kwijtgeraakt. De tijd lijkt echter aangebroken om de godenwijsheid die gekoppeld is aan de dwergplaneten, binnen de astrologie en binnen onze spirituele ontwikkeling, betekenis te geven. Wellicht zijn we nu in een tijd aangekomen waar we ontvankelijk worden voor de energie van het vijfde element ether. Dit element heeft de eigenschap een brug te slaan tussen het lagere en hogere bewustzijn, en dat is precies waar de leringen van de dwergplaneten over gaan.

De ontdekking van deze planeten vindt niet toevallig op dit moment plaats en de bevindingen sluiten aan bij de huidige veranderingen van ons spirituele bewustzijn. Dit boek is onmisbaar voor diegene die openstaat voor nieuwe astrologische ontwikkelingen en meer wil weten over de planeten van de nieuwe tijd.

Saskia

Saskia van Vliet, auteur van het boek: De Plutoïden – Lichten van kosmische wijsheid, is op zoek gegaan naar de betekenis van deze kosmische ijsdwergen.

Saskia is in 1995 afgestudeerd als drama-docent aan de Noordelijke Hogeschool te Leeuwarden. Zij heeft onder andere ervaring in het regisseren en in het geven van drama- en presentatielessen aan kinderen. Na de geboorte van haar oudste dochter werd zij gegrepen door de wijsheid die schuilgaat in de astrologie. In 2007 studeerde zij af als astroloog aan de opleiding Aurinko te Friesland.


Artikel: 

Een verhaal over de evolutie van de geest

Van oudsher worden levenservaringen verpakt in verhalen. Zo ook in mythes. We kunnen ons vermaken met het lezen van deze verhalen over natuurkrachten, goden, halfgoden en mensen. We kunnen het lezen ervan zien als een leuk tijdverdrijf en er verder niet al te veel betekenis aan geven. Voor veel mensen betekenen die oude mythes misschien niet zoveel. Sommige zien ze misschien puur als mooie sprookjes en veel mensen geloven niet in sprookjes…

Voor mij zijn mythes veel meer dan mooie sprookjes alleen en ik ben van mening dat er naast de letterlijke tekst van de mythe nog een ander, een minder tastbaar verhaal schuilt. In mijn beleving vervult een mythe de rol van een venster. Het is als een raam waar we doorheen kunnen kijken en kennis kunnen nemen van het mysterie achter het verhaal.

In het verre verleden toen computers nog niet bestonden, vonden mensen het (net als nu) belangrijk om levenswijsheid door te geven aan het nageslacht. De leer van het leven neemt echter veel woorden aan uitleg in beslag (het is veelomvattend). Daarbij kan ons geheugen niet alles bewaren wat er te weten valt. Onbewust maakt onze geest (deze maakt deel uit van de drie componenten waaruit wij bestaan: lichaam, ziel en geest) een keuze in wat het wel en wat het niet onthoudt. Omdat het niet alles kan bewaren, is onze geest erop gericht om alleen het essentiële vast te houden. Of eigenlijk: datgene wat de geest denkt dat essentieel is (……)
Zonder al te veel moeite kan kennis met behulp van verhalen naar de toekomst worden getransporteerd en bewaard blijven (onthouden worden). Oude mythes die in het verleden mondeling werden doorgegeven, bewijzen dat het transporteren van informatie uit het verleden naar het heden daadwerkelijk is gelukt. Mythes worden vandaag de dag immers nog steeds doorverteld en keer op keer opgeschreven. Mythes bieden het geheugen van de mensheid dus een steuntje in de rug. Zij helpen ons herinneren. Laten we naar de mythe van Saturnus gaan…

Het volledige verslag telt 12 pagina’s. Tegen een vergoeding van € 6,- kun je het hele artikel lezen. Na betaling krijg je het hele artikel per e-mail toegestuurd. Belangstelling? Stuur mij een mail.


Introductiecursus Astrologie

Altijd al eens wat meer willen weten over de astrologie? Benieuwd naar de betekenis van de sterrenbeelden? In deze introductiecursus vertel ik op een speelse manier over de tekens van de dierenriem. Daarbij behandelen we ook ieders persoonlijke zonneteken en kijken we naar de betekenis van de maan, de planeten en de ascendant in de horoscoop.
De cursus is op aanvraag en er is plaats voor minimaal drie, maximaal vier personen in mijn praktijk.

Aantal keer: 4 avonden (in overleg)
Kosten: 15,- p.p. per keer = 60,- totaal

*Benodigheden: Geboortetijd: is evt. op te vragen bij het gemeentehuis van je geboorteplaats.

 

Praktijk voor astrologie