Agenda

Workshop: de kracht van Eris

Over de godin van twist en tweestrijd

Onlangs is er een nieuwe groep planeetjes ontdekt die we astrologisch (net als Pluto) kunnen associëren met de intense kracht van de emotie. Over één van hen gaat deze workshop, namelijk: Eris, de Griekse godin van twist en tweestrijd.
Kort gezegd gaat Eris over de behoefte mee te mogen praten, uitdrukking mogen geven aan een mening, deelnemen aan een discussie en je stem laten horen.

De astrologie is verweven met mythische kennis. Zo is iedere planeet via zijn naamgeving verbonden met mythische verhalen. Iedere planeet brengt zodoende zijn eigen boodschap of informatie met zich mee. Tijdens deze workshop gaan we de kracht van het pas ontdekte planeetje Eris: de godin van Twist en tweestrijd verkennen. Haar weigering om in een leugen te leven leidde in de oude verhalen tot de Trojaanse oorlog.

In hoeverre durven wij zelf net als Eris opschudding te veroorzaken door onze overtuigingen zin te geven? De automatische piloot stand zal de wereld en onszelf uiteindelijk niet veel verder brengen. De vraag alleen is, hoe doen we dat? Welke waarheid leeft er nu eigenlijk in mij en wanneer heb ik eigenlijk gelijk?
Je moet stevig in je schoenen staan wil je tegen de stroom in toch je eigen waarheid leven. Echter, wanneer je niet je eigen waarheid leeft, zet jezelf niet werkelijk in het midden van je eigen leven. Wanneer je de wijsheid in jezelf ontkent of in het ergste geval aanvalt, bestaat de kans dat jij jezelf parkeert.

Op de homepagina van deze site schrijf ik: “een belangrijke voorwaarde om gelukkig te kunnen zijn, is dat we expressie kunnen geven aan onze ware aard. Wat zou  je allemaal wel niet kunnen creëren wanneer jij in het hier en nu, bewust en vol vertrouwen jouw plek inneemt? Je binnenwereld openbaren in de wereld is naar mijn mening het moedigste dat je als mens kunt doen. Alleen is het maar de vraag of wij vrij genoeg zijn om dat te doen? Durven wij met hart en ziel het podium te betreden of blijven wij liever als toeschouwers op de zijlijn staan? Zonder zelfexpressie en het uitdragen van onze mening zijn we niet werkelijk vrij. Het is belangrijk om onze innerlijke stem ten gehore brengen. Alleen dan kunnen wij het toneelstuk, met de titel: het leven’, van binnenuit vleugels geven.”

Eris heeft ons op maatschappelijk en persoonlijk vlak iets belangrijks te vertellen! Deze workshop is bedoeld voor iedereen die openstaat voor de ontwikkeling van het zelfbewustzijn, geïnteresseerd is in de (zielsgerichte) astrologie en/of spirituele ontwikkeling en meer willen weten over de betekenis van het dwergplaneetje Eris. Binnen de astrologie is Eris een nieuwkomer.
Behalve dat ik over Eris zal vertellen, zullen we Eris verkennen aan de hand van de eigen stand in de horoscoop en door het doen van ervaringsgerichte opdrachten, zoals (korte) opstellingen

Opgeven? Stuur een mail naar: info@sterrentaal.nl
Meer informatie is te vinden op deze siteonder het kopje Plutoïden & Eris en bij berichten het artikel: Eris, de ongenode gast

 

Datum Zaterdag 26 januari 2019
Aanvang/Eind 13.30 (inloop vanaf 13:10) – 16.30 uur
Locatie Oedsmawei 24j te Grou, 1e etage
(Ongeveer 10 minuten loopafstand NS station)
Kosten €40,00
Opgave mail naar: info@sterrentaal.nl

Praktijk voor astrologie