Even Voorstellen

In 1995 ben ik afgestudeerd als drama docent aan de Noordelijke Hogeschool te Leeuwarden. Ik heb onder andere ervaring opgedaan in het regisseren en dramalessen geven. Spelen voor, door en met kinderen daar ligt één van mijn passies. Een andere passie is de astrologie. In 2007 ben ik afgestudeerd als astroloog aan de opleiding Aurinko te Friesland en sindsdien kunnen mensen bij mij terecht voor astrologische duidingen.
Een grote fascinatie heb ik voor de Plutoïden, dit zijn  de onlangs ontdekte kleine hemellichamen in het ruimtelijk gebied rondom Pluto. Hierover heb ik een boek geschreven: De Plutoïden, lichten van kosmische wijsheid.

Zover ik mij herinner was ik altijd een graver, een zoeker. Ik studeerde, werkte, ontmoette anderen en ik drukte mij uit binnen verschillende rollen. Maar ik heb geleerd dat een rol slechts de uiterlijke vorm is, die inhoud geeft aan mijn ‘ik’.
Waar je in het theater in de huid van iemand anders kruipt, ga je in de astrologie vooral op zoek naar jezelf. Toch hebben beide hetzelfde uitgangspunt. Namelijk: het ten tonele brengen van je innerlijke creatieve kracht. En of dit nu uitvergroot op een podium in een theaterzaal gebeurt of tijdens je dagelijkse leven, deze innerlijke pure kracht (die tegelijkertijd zo kwetsbaar is) fascineert mij.

Veel mensen hebben de neiging om aan de hand van werkzaamheden en dagelijkse bezigheden iemand te plaatsen. Dus: ik ben bijvoorbeeld bakker, huisvrouw of postbode. Meestal is één van de eerste vraag van belangstellende onbekende dan ook: “wat doe jij?” of: “wat is je baan?”Wie ik ben schijnt voor veel mensen samen te hangen met wat ik doe. Maar wat ik ook als antwoord geef, het voelt hoe dan ook onbevredigend omdat wie ik ben, voor mij niet hetzelfde voelt als wat ik doe…
Naast bezittingen en prestaties kunnen we allerlei kenmerken en overtuigingen over onszelf verzamelen. Wij kleuren als het ware met allerlei specificaties onze persoonlijkheid in. Zo denken we van alles over onszelf te weten aan de hand van gedragingen. Maar vertelt de manier waarop ik mij gedraag wel echt de waarheid over wie ik ben?

Wij zijn soms geneigd om de gaten van de werkelijkheid op te vullen met valse overtuigingen over onszelf. Soms gaan we af op datgene wat anderen over ons zeggen en zien dat dan als waarheid. En soms wordt het zicht op de werkelijkheid vertroebeld door (vaak) irreële angsten. Doordat wij niet altijd beseffen waar onze krachten liggen, treden wij met onze ware ‘ik’ niet altijd naar buiten.
Diep van binnen zit de waarheid en er komt een moment dat de herinnering weer komt bovendrijven, nadat je laag voor laag hebt afgepeld. Maar alleen wanneer je bereid bent op zoek te gaan naar je echte zelf…

Voor ieder die op zoek is naar zelfherkenning kan de astrologie van betekenis zijn. Graag wil ik je als astroloog van dienst zijn, bij je persoonlijke zoektocht naar inzicht.

“De ware kracht ligt diep in jezelf verborgen
Het vergt moed om die te tonen
Het is alleen die kracht die jou echt krachtig maakt
en anderen aanspoort om ook heldhaftig te zijn”

-Saskia van Vliet-

Praktijk voor astrologie